imagine

imagine

marți, 11 martie 2014

Papionul in afaceri

Papioanele au fost in primul rand  popularizate in anii 1600, cand soldati sau chirurgi purtau esarfele preferate la gat in legaturi cat mai scurte si mai stilate. de-a lungul timpului, papionul a evoluat intr-o declaratie de moda, fiind obsevat tot mai des in tinute formale pentru evenimente  oficiale si/sau in institutii academice. Eticheta papionului va permite sa il purtati in afaceri daca profesia sau evenimentul va permite.

Evenimentele oficiale
Opteaza pentru un papion daca te duci la un eveniment oficial organizat de locul de munca. Poarta un papion la un smoching sau la un costum elegant daca esti invitat la nunta unui coleg, la o petrecere de afaceri sau o conferinta care necesita o tinuta formala. Alege un papion care sa completeze smochingul sau camasa, evita totusi printurile sau culorile stralucitoare care atrag atentia nedorita asupra tinutei tale. Papionul alb sau negru este cel mai potrivit in tinutele formale.

Interviul 
Evita sa porti un papion la un interviu sau la o promovare. Angajatorul se va concentra mai mult pe papion decat pe ceea ce spui.

Responsabilitatile la locul de munca
Alege sa porti papion daca se potriveste cu sarcinile tale la locul de munca. Daca munca ta iti cere sa te intalnesti cu pacienti, sa participi la pranzuri de afacere sau sa lucrezi printre masinarii, atunci alege un papion mai mic ca sa nu te incurce de la savarsirea sarcinilor la locul de munca. Unii profesori universitari prefera papionul pentru ca acesta nu intra in bolul de supa sau nu intervine in utilizarea echipamentelor de inginerie.

Frecventa
Poarta in fiecare zi papion daca vrei sa il integrezi ca si tinuta de afaceri sau poarta-l ocazional daca vrei sa il folosesti ca o declaratie de moda. Daca esti angajat intr-o institutie academica opteaza pentru papion in timpul prelegerilor in clasa, reuniuni studentesti sau conferinte profesionale. Daca esti doctor sau avocat, poarta papion pentru audierile in sala de judecata, intalnirile cu clientii sau consultatii cu pacientii. 
Evita purtarea papinului in fiecare zi daca vrei ca acesta sa fie un accesoriu unic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu