În mod tradiţional, acest obiect vestimentar nu are o lungime fixă: dimensiunile fundei pot varia între 15 şi 20 de centimetri. Papioanele reglabile sunt o invenţie târzie, care a ajutat la moderarea costurilor de producţie.
În italiană, papionul este numit cravattino, farfalla, farfallino sau papillon şi este un accesoriu care defineşte, în mod clar, precis şi curajos, identitatea persoanei care îl poartă. De altfel, designerii atrag atenţia că nu oricine poate purta papion sau, mai exact spus, nu toţi ştiu să-l poarte. Totul este o chestiune de încredere personală; altfel, poţi cădea în ridicol. Papionul este un simbol de eleganţă pură şi un detaliu chic ce a rezistat trecerii timpului, a fost actualizat şi remodelat, substituit fiind la nivelurile de jos ale societăţii de eşarfă sau fular.
Papioanele sunt confecţionate din orice material textil, dar cele mai multe sunt realizate din mătase, poliester sau bumbac. Un papion modern este legat cu un şiret.
Papioanele au fost asociate cu anumite profesii, cum ar fi cele de arhitecţi, oameni de afaceri, avocaţi, profesori universitari, chelneri şi politicieni. Chiar şi doctorii pediatri purtau papioane pentru a nu putea fi apucaţi de cravată de cei mici în momentul în care îi consultau.
Clovnii folosesc uneori papioane supradimensionate pentru un efect comic maxim. Muzicienii asortează în mod tradiţional papioane albe sau negre fracului pe care îl poartă în timpul concertelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu