imagine

imagine

marți, 28 ianuarie 2014

David Gandy - Fashion man

         David Gandy James (născut la 19 februarie 1980 în Billericay, Essex, Anglia) este un model britanic. A crescut în Essex într-o familie din clasa muncitoare. După ce a câștigat un concurs televizat model de căutare, el a devenit un model de succes. De mai mulți ani, Gandy a fost modelul masculin de plumb pentru designeri italieni Dolce & Gabbana, care-l prezentat în campaniile lor și spectacole de moda. 
Într-o industrie dominată de modele skinny, constructia musculara a lui Gandy a provocat unele schimbari printre designeri bărbați, astfel au trecut la un standard mult mai masculin. Creșterea în popularitate și recunoașterea numelui a dus la un portofoliu larg de reviste, fotografie editorial muguri, interviuri și premii ale industriei. El a participat la proiecte legate de modă, a scris un blog pentru British Vogue, scriind comentarii auto pentru British GQ, dezvoltare app mobil și muncă de caritate.
       În luna mai 2010 , Gandy a vorbit la Universitatea din Oxford Union , ca parte a unui grup care i-a inclus si pe fotografii Tony McGee , Victoria & Albert Museum curator senior Claire Wilcox , consultant de moda Frances Card și Dolly Jones , editor al British Vogue .  Înainte vorbitori notabile care s-au dezbătut în Uniunea Oxford includ Winston Churchill , Regina Elisabeta și Maica Tereza . El a lansat " Ghidul de stil David Gandy pentru bărbați" app mobil în 2010, care a oferit stil și sfaturi pentru bărbați și care în cele din urmă a ajuns in Top 3 în piața Lifestyle .
În septembrie 2011 , Gandy a fost numit purtător de cuvânt pentru " Luck Is An Attitude ", in campanie Martini , a lansat un concurs de cautare de modele  pe Spanish Steps of Rome , care au fost deschise în mod special pentru acest eveniment .  El a fost numit pentru a servi pe British Fashion Council's Committee de a lansa " London Collections: Men " , ca parte a London Fashion Week 2012
În timpul Jocurile Olimpice de vară ceremonia de închidere 2012 , Gandy a fost singurul mascul care a mers pe podium în formă de  Union Jack dispune de British fashions , alături de modelele Naomi Campbell , Kate Moss , Jourdan Dunn , Lily Donaldson , Georgia May Jagger , Karen Elson și Stella Tennant . Pentru aceasta ocazie , el a purtat un costum la comanda de aur de către designerul britanic Paul Smith .  Gandy a fost invitat la Uniunea Oxford din nou la 19 noiembrie 2012, cu Alex Bilmes , Editor la Esquire pentru a discuta despre " Importanța modei pentru bărbați . "
La 28 aprilie 2013, Gandy a participat la Vogue Festival 2013, ca parte a unui interviu acestea spunea , " prea gras , prea subțire , vom fi vreodată de conținut? " Interviul , prezidat de către redactorul- șef al Vogue  , Fiona Golfar , a inclus , de asemenea, modelul Daisy Lowe ,  Patsy Kensit și Vogue editorul Christa D' Souza.
Începând cu februarie 2011, Gandy a scris în mod regulat un blog pentru British Vogue, unde discută despre carierea sa, moda / stil, masini, antichități și  viață în Londra.  El este, de asemenea, un editor auto oficial pentru GQ britanic. În octombrie 2011, Evening Standard din Londra l-a invitat pe Gandy ca scriitor / editor al Ediția pentru bărbați corpul lui inspirand pentru interviuri de fitness,  exercițiu precum și propria sa aplicație de fitness care a fost lansat în decembrie 2012.
   

Mariano Di Vaio - STREET STYLE BLOGGER


       Mariano Di Vaio este un model / actor italian, care a creat minunatul blog (www.mdvstyle.com) de moda pentru toți acei oameni care doresc să schimbe aspectul lor și un pic de personalitatea lor, cu sugestii scrise, clipuri video scurte (MDV Style Guide) și cu imagini frumoase explica modul corect cum sa te îmbraci pentru toate ocaziile.
       www.MDVSTYLE.com are acum un mare succes in aproape toata Europa fiind una dintre cele mai văzute și respectate BLOGURI STREET STYLE văzute vreodată, cu media lui de 9.000 de vizitatori pe zi și cu peste 340.000 vizitatori pe o lună. 
Colaborarea cu Grazia.IT - ADMMODE.COM și FASHIONELA.NET și cei peste 350.ooo adepți pe Instagram face acest blog chiar mai interesant și destul de prețios pentru toate acele brand-uri care vor să-si arate produsele lor on-line!
       Colaborari cu Roberto Cavalli “Don’t Go Unnoticed” campanie parfum 2012, Ermanno Scervino primăvară / vară 2012 spectacol de moda, RESHò photoshoot campanie, Pitti Uomo 2012 (Florența), GATE64 photoshoot campania 2012 (Roma), de moda John Galliano toamna / iarna Show 2011 etc
         Orasele lui preferate sunt New York și Londra. A trait  în cele două orașe pentru un an. S-a mutat la Londra pentru a lucra ca model, atunci când avea optsprezece ani.  A studiat un an, la NYFA unde a descoperit ca ii place actoria.
DESIGNER Le Tricot Perugia, Skotch & Soda, Fieno KPS, Marc Jacobs și Reshò.

LIFE MOTO Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter and those who matter don’t mind.



joi, 23 ianuarie 2014

Papionul - cum il asortam

Este una dintre cele mai mari dileme ale barbatilor atunci cand trebuie sa se imbrace “la costum”, fie pentru o intalnire office, fie pentru una de placere. Daca regulile in materie de curele/pantofi* si de sosete** sunt clare, cand vine vorba despre papionu/camasa regulile jocului au fost facute ca sa fie incalcate si revolutionate.
Ce vreau sa spun prin asta? In primul rand trebuie sa inveti regulile jocului culorilor, adica sa stii ca: albastru merge cel mai bine cu portocaliu, mov si verde; mov merge cu galben, albastru si rosu; rosu merge cu verde, mov si portocaliu. Pe urma te poti juca aproximativ cum iti doresti.
 *(aceeasi culoare, tonuri usor diferite – maro este alegere sigura la gri si bleumarin; negru merge cu negru si cu gri)**(niciodata alb, poate doar in sala de sport, asorteaza-le cu pantofii sau cu costumul, iar daca vrei ceva indraznet mergi pe culori si carouri)
Cand optezi pentru un costum simplu gri sau bleumarin – ceea ce iti lasa mare libertate la joaca sunt combinatiile de culori pentru camasa si papion. Bineinteles, lucrurile se complica cand vorbim despre imprimeuri insa regulile de baza sunt: imprimeurile geometrice (dungi, buline, carouri) se asorteaza intre ele, dar si cu cele florale.
Daca stam sa ne gandim, pana acum ne-am intalnit cu situatiile urmatoare cand vine vorba despre a asorta un papion cu o camasa: culoare cu o alta culoare, culoare cu imprimeu, imprimeu cu o culoare, imprimeu cu imprimeu.
Exemplu: carourile merg de minune cu un papion cu buline sau cu unul cu dungi; o camasa alba cu dungi albastre o sa se asorteze cu un papion cu imprimeu in carouri gri si albastre, insa trebuie sa ai grija si la dimensiunea imprimeurilor, evita-le pe cele mari.
Imprimeurile se asorteaza tot in functie de culori – daca tot nu te-ai prins, foloseste-te deColorExplorer. Culoarea care predomina in camasa (daca este o camasa alba cu dungi albastre – albastru predomina, alb nu este culoare; daca avem o camasa verde cu dungi bleu – verde predomina si tot asa) trebuie sa se gaseasca si pe papion.
Nu este niciodata simplu, insa daca inveti aceste reguli cu timpul o sa iti formezi ochiul. Dupa ce ai invatat cum sa asortezi culorile primare cu cele secundare, nu iti mai ramane decat sa te joci si cu nuantele.

miercuri, 22 ianuarie 2014

Iarna.....cu papion

Uitat de ceva timp, papionul are o intoarcere spectaculoasa atat integrat in tinutele de seara cat si cele casual. Cat de simpla ar fi alegerea vestimentara pe care ai facut-o, prin asortarea corecta a unui papion aparitia ta va fi una plina de farmec.
Odata cu noul sezon nu doar garderoba se schimba ci si accesoriile din dotare. Pentru tinute de zi, smart casual sau urban sic apeleaza la papioanele din lana fina sau tricot. Pastreaza-le pe cele din matase pentru ocazii festive.
Cel mai simplu exercitiu de cum si cand sa porti papionul este inlocuirea sacoului  cu o geaca din piele sau cu un cardigan tricotat. De exemplu, o pereche de jeansi, camasa si ghete reusesc sa iasa din zona de anonimat prin asocierea lor cu o geaca din piele si un papion din lana.
Acest simplu exemplu nu reprezinta un sfat de a renunta la sacou ci  doar un truc prin care poti integra papionul in garderoba ta.
Alege sacourile din tweed sau stofa in carouri si mixeaza-le in tinutele tale adaugand accente neasteptate. Combinatii de camasi colorate sau imprimate cu papioane in nuantele sezonului: verde, orange sau bordo. Instant, totul se transforma si capata un aer actual chiar daca sacoul si camasa sunt cele de iarna trecuta.
Totusi, pe cat posibil, evita papioanele gen " gradinita" adica cele gata cusute si treci la nivelul superior, mai exact, la papioanele adevarate. Ele sunt concepute sa fie legate de catre posesor, au un stil aparte si nu au legatura cu " funditele" pe care unii le numesc papioane doar pentru faptul ca sunt purtate la gat.

Papionul - accesoriu cu stil

Inteleg nedumerirea multora dintre voi care mi-ati scris in ultima perioada intreband despre papion: cand se poarta, ce forma sau cu ce se asorteaza. Este simplu, urmand cateva aspecte precum dimensiunea, tesatura, imprimeul si momentul in care urmeaza sa porti acest mic accesoriu dar decisiv. Papionul, daca alegi sa-l porti, poate deveni semnatura personala asupra intregii tinute vestimentare.
In functie de forma fetei cat si lungimea gatului, papionul trebuie sa respecte o anumita proportionalitate. Astfel, un papion ingust este potrivit unei persoane a carui gat este subtire, iar obrazul este prelung. O fata rotunda impune un papion mai lat asa incat acesta sa para la locul lui nu imprumutat de la un pustan.
De asemenea, latimea reverului de la sacou cat si forma gulerului de la camasa vor dicta forma papionului. Dar cum si aceste detalii trebuie stabilite in consens cu trasaturile fizice, impreuna se vor armoniza si vor crea un look perfect.


Papioanele imprimate pot fi purtate si ziua insa mare atentie la textura, aceasta trebuie sa fie mata sau semilucioasa. De altfel, tesaturile din fibre naturale precum matasea sau bumbacul respecta aceasta regula. Cele confectionate din matase satinata sunt destinate exclusiv evenimentelor de seara. Atentie, nici acelea nu au un luciu exagerat.
Accesorizarea se face in armonie cu ceea ce urmeaza sa porti TU, si numai tu. Papionul nu trebuie sa fie in aceeasi culoare cu rochia partenerei! Este greseala cea mai frecventa si transforma aparitia ambilor intr-una seaca, lipsita de inspiratie chiar cu aspect de uniforma. Eventual, in cazul in care se alege un papion imprimat, se poate regasi o culoare comuna dar cat mai discret. Asortarea papionului se refera strict la celelalte culori din tinuta, la nuanta tenului cat si la preferintele personale. Un plus de stil este adaugat prin batista de buzunar care nu trebuie sa fie in culoarea paionului ci trebuie sa se completeze reciproc.

luni, 20 ianuarie 2014

Papionul - un accesoriu care te pune in evidenta

Papionul reprezintă o alternativă pentru cei ce nu poartă cravată, dar vor să fie corect îmbrăcaţi, cel puţin din punctul de vedere al ţinutelor formale. În plus, în ziua de azi papionul este atât de neobişnuit, încât este un accesoriu care atrage atenţia imediat. În pofida acestor aspecte, cei mai mulţi care încearcă acest accesoriu, tind apoi să-l abandoneze, uitând şi de faptul că este foarte versatil.
Se spune că papionul este înrudit cucravata obişnuită, dar provenienţa noduluine duce cu gândul la felul în care se legau mai de mult eşarfele. Un argument în acest sens ar fi că odată  cu trecerea timpului, acestea s-au micşorat, rezultând asemănarea cu papionul de azi.
Chiar dacă papionul reprezintă un accesoriu formal, în domeniul business purtarea acestuia este asociată imaginii unui academician, sau a unui nonconformist, sau este  atribuită gustului unui excentric. Acest fapt apare paradoxal fiindcă la început era un accesoriu destinat doar politicienilor şi celor din mediul conservator care evită orice nuanţă excentrică. Schimbarea s-a produs în anii `90 când într-o revistă destinată bărbaţilor era prezentat actorul Tom Selleck purtând papion şi bretele.
Când este necesară purtarea papionului, cum ar fi la smoching sau la frac, se apelează la prieten, prietenă sau soţie pentru legarea lui, dar modelele de papion folosite separă bărbaţii de băieţi şi gentlemenii de chelneri. Un bărbat stilat, când trebuie să participe la o întâlnire formală, nu se va gândi niciodată să poarte un papion cu nodul gata făcut şi va alege un papion negru pentru o întâlnire formală, iar pentru o întâlnire mai puţin formală va recurge la unul colorat sau cu imprimeuri.
Fiind potrivit şi la ţinutele casual, papionul poate fi purtat de exemplu la blugi, cămaşă şitenişi. La ţinutele casual testează papioane de diferite culori şi imprimeuri. Acestea vor oferi caracter ţinutei şi vor scoate în evidenţă simţul tău stilistic.
Dacă ţii un discurs şi porţi papion, vei atrage cu siguranţa atenţia ascultătorilor. Acesta îţi poate oferi complimente neaşteptate şi un aer de distincţie. Totuşi, trebuie să ştii să-l porţi. Nu este de ajuns doar să-ţi achiziţionezi unul şi să-i faci un nod şi să-l pui pe gât deoarece acest accesoriu implică diferite forme şi stiluri. Experţii în stil ştiu că este foarte important ca papionul să fie purtat în funcţie de mărimea gîtului şi în funcţie de forma feţei pentru a crea o ţinută balansată şi armonioasă. Pentru îndeplinirea acestor cerinţe îţi prezint modelele: fluture, clasic, îngust şi cel cu marginile ascuţite.

Papionul şi nonconformiştii epocii actuale

De-a lungul timpului, papionul a ajus să fie folosit ca logo de diverse mărci de prestigiu, nu doar de politicienii care speră ca prin conservatorismul inspirat de papion să cucerească inimile nostalgicilor şi un loc printre aristocraţi. Se pare că firma Chevrolet a fost prima care a utilizat papionul într-o campanie publicitară menită să-i sporească vânzările, în 1914. I-au urmat alte mari firme, cum ar fi Budweiser şi Pringles. Logo-ul Pringles, de exemplu, era un desen stilizat, cunoscut sub numele „Julius Pringles”, cu mustaţă, breton şi papion. Între timp, bretonul a fost scos din logo, dar papionul a rămas.
În serialul britanic „Doctor Who”, personajul principal poartă papion şi susţine de multe ori că acesta este un accesoriu „cool”. La rândul său, Justin Timberlake poartă acest accesoriu vestimentar în videoclipul său muzical pentru melodia „Suit & Tie”.
Poate că exemplul care sintetizează cel mai bine mesajul masculin şi aristocratic pe care-l inspiră papionul este James Bond, simbolul eleganţei masculine britanice. Alte exemple de ambasadori influenţi ai papionului au fost Franklin D. Roosevelt şi Winston Churchill.
Într-o scrisoare adresată recent publicaţiei „The Globe”se vorbeşte despre revenirea modei papionului printre hipsteri, nonconformiştii postmoderni ai epocii actuale. Pentru ei nu pare deplasat să porţi un papion atârnând pe jumătate la o cămaşă, la un tricou sau la o ţinută cu cizme înalte, combinaţie care ar îngrozi orice conservator într-ale modei.
În ciuda acestor designeri care consideră că papionul trece printr-o perioadă de desacralizare şi compromis, micul accesoriu cunoaşte azi o nouă tinereţe, ca în viaţa fluturilor adevăraţi care trebuie să iasă din crisalidă pentru a trăi o nouă viaţă. Chiar şi designerii vestimentari sunt preocupaţi să redea prospeţime celebrului fluture. Printre casele de modă care au scos colecţii incluzând papionul printre obiectele vestimentare-vedetă se numără Dolce&Gabbana, Sonia Rykiel şi, mai ales, Lanvin.

Papionul - insemn al unei aristocratii bolnavicioase

Papioanele şi-au făcut loc şi în ţinuta femeilor, mai ales a celor de afaceri. Prin anii 1980, femeile de carieră, care activau în domeniul bancar, juridic şi în lumea corporatistă, au adoptat o ţinută foarte conservatoare, asemănătoare bărbaţilor. Ele erau văzute adesea purtând bluze şi cămăşi închise cu nasturi la gât, plisate în faţă şi accesorizate cu papioane. Materialele, culorile, până şi modelele, erau practic aceleaşi.
Russel Smith, editorialist de la publicaţia „Globe and Mail” din Toronto, observa că părererile oamenilor faţă de papion sunt împărţite. Cei „de stânga” consideră papionul un simbol al politicianului conservator; aceşti oameni poate că nu sunt conservatori din punct de vedere economic, dar sunt din punct de vedere social. Smith mai spune că papionul este un indicator al preţiozităţii la care au contribuit din plin filmele americane, fără a fi, neapărat, un însemn al masculinităţii în sensul machismului, ci al unei aristocraţii crepusculare, bolnăvicioase, feminine.
Deşi cravata pare să fie mai importantă ca parte a ţinutei masculine elegante de astăzi, fiind purtată zilnic, în mod obligatoriu, la costumele oamenilor de afaceri şi în unele şcoli papionul revine în modă pentru ţinutele de seară, la cine oficiale, cocktailuri şi nopţi petrecute în oraş. Mesajul pe care vrea să-l transmită este acela că purtătorul aparţine unui palier social care aspiră la recunoaştere publică. În funcţie de context, papionul este un mod de a se diferenţia de ceilalţi, de a impune un anume model aristocratic de existenţă sau doar un semn al arivismului.
Un anume tip de papion, mai exact un soi de sfoară (sau şnur) legată în jurul gâtului (sau petrecută printr-o bucată triunghiulară de piele sau plastic), este purtat şi astăzi de oameni de toate vârstele din America de Sud.
Tradiţionaliştii consideră total nepotrivit să porţi altceva decât un papion atunci când te îmbraci în smoking, însă în industria muzicală se consideră că este la fel de potrivit să porţi şi cravată. Această decizie a marcat divorţul dintre tuxedo şi papion, cele două piese vestimentare fiind acum purtate în combinaţii libere. Nu se miră nimeni să vadă un poet sau un filosof nonconformist purtând un papion cu un sacou banal sau chiar cu un pulover, semn că şi vestimentaţia a intrat în post-istorie.

Clovnii: papioane supradimensionate pentru un efect comic

În mod tradiţional, acest obiect vestimentar nu are o lungime fixă: dimensiunile fundei pot varia între 15 şi 20 de centimetri. Papioanele reglabile sunt o invenţie târzie, care a ajutat la moderarea costurilor de producţie.
În italiană, papionul este numit cravattino, farfalla, farfallino sau papillon şi este un accesoriu care defineşte, în mod clar, precis şi curajos, identitatea persoanei care îl poartă. De altfel, designerii atrag atenţia că nu oricine poate purta papion sau, mai exact spus, nu toţi ştiu să-l poarte. Totul este o chestiune de încredere personală; altfel, poţi cădea în ridicol. Papionul este un simbol de eleganţă pură şi un detaliu chic ce a rezistat trecerii timpului, a fost actualizat şi remodelat, substituit fiind la nivelurile de jos ale societăţii de eşarfă sau fular.
Papioanele sunt confecţionate din orice material textil, dar cele mai multe sunt realizate din mătase, poliester sau bumbac. Un papion modern este legat cu un şiret.
Papioanele au fost asociate cu anumite profesii, cum ar fi cele de arhitecţi, oameni de afaceri, avocaţi, profesori universitari, chelneri şi politicieni. Chiar şi doctorii pediatri purtau papioane pentru a nu putea fi apucaţi de cravată de cei mici în momentul în care îi consultau.
Clovnii folosesc uneori papioane supradimensionate pentru un efect comic maxim. Muzicienii asortează în mod tradiţional papioane albe sau negre fracului pe care îl poartă în timpul concertelor.

Istoria papionului

Purtat astăzi mai ales la evenimente oficiale de politicieni care se vor austeri, sobri şi rafinaţi, papionul era un accesoriu folosit iniţial de mercenarii croaţi care luptau alături de francezi în războaiele prusace din secolul al XVII-lea.
Istoria papionului este legată de mercenarii croaţi care, în timpul războaielor prusace din secolul al XVII-lea (Războiul de 30 de ani, 1618-1648),foloseau bucăţi de pânză pentru a strânge în jurul gâtului gulerul cămăşilor pe care le purtau. Aceste eşarfe mai aveau şi un alt rol: erau colorate diferit şi ajutau la distingerea gradului militar între ofiţeri. Francezii au fost atât de impresionaţi de această găselniţă încât au adoptat-o fără rezerve şi au înnobilat-o cu o eleganţă păstrată nealterată până astăzi. Eşarfele au fost numite mai întâi „fulare” şi au devenit foarte populare în rândul aristocraţiei franceze.
Dacă „le noeud papillon”, care se traduce prin „nodul fluture”, a fost adoptat de clasa aristocrată franceză şi a evoluat mai târziu în cravată sau invers – acesta este încă un subiect controversat. Se bănuieşte doar că papionul şi cravata au un strămoş comun. Mulţi au spus că, de fapt, ar fi vorba despre moduri diferite de a face un nod şi nu despre obiecte vestimentare separate.

Beau Brummel şi nodul perfect al papionului
Istoria americană a papionului este şi ea interesantă. Se pare că în 1886 un om de afaceri american, James Brown Potter, s-a întors dintr-o călătorie în care se văzuse cu Prinţul de Wales, Edward al VII-lea. Acesta ar fi purtat o jachetă scurtă, cu o tăietură originală şi revere din mătase, croită de Henry Poole, un croitor din Londra; o jachetă a cărei destinaţie era aceea de a fi purtată în timpul fumatului, de unde şi denumirea de smoking. Prinţul ar fi adoptat această ţinută în timpul întâlnirilor neoficiale de la Sandringham House, una dintre rezidenţele familiei regale din nordul Londrei.
Întors acasă, în Statele Unite, Potter ar fi purtat şi el un astfel de sacou la o petrecere organizată la Tuxedo Park Country Club, lângă New York. Un prieten al lui Potter, Pierre Lorillard IV, şi-ar fi luat libertatea de a retuşa un pic jacheta şi a o asorta cu o cravată mai scurtă. Aşa ar fi luat naştere varianta americană a smokingul-ui – numit tuxedo, după numele clubului – şi papionul, adică o simplă cravată înnodată altfel.
În secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea, papionul cunoaşte apogeul în moda vremii. Istoria ne-a păstrat amintirea lui Beau Brummel, un dandy celebru de la jumătatea secolului al XIX-lea, care ar fi petrecut ore în şir în faţa oglinzii pentru a realiza un nod perfect al papionului, în aşa fel încât imaginea sa să fie pe măsura faimei.
Honore de Balzac scrie în Tratatul de viaţă elegantă despre felul în care ar trebui înnodată cravata, vorbind în fapt despre nodul folosit la legarea papionului.