imagine

imagine

joi, 23 ianuarie 2014

Papionul - cum il asortam

Este una dintre cele mai mari dileme ale barbatilor atunci cand trebuie sa se imbrace “la costum”, fie pentru o intalnire office, fie pentru una de placere. Daca regulile in materie de curele/pantofi* si de sosete** sunt clare, cand vine vorba despre papionu/camasa regulile jocului au fost facute ca sa fie incalcate si revolutionate.
Ce vreau sa spun prin asta? In primul rand trebuie sa inveti regulile jocului culorilor, adica sa stii ca: albastru merge cel mai bine cu portocaliu, mov si verde; mov merge cu galben, albastru si rosu; rosu merge cu verde, mov si portocaliu. Pe urma te poti juca aproximativ cum iti doresti.
 *(aceeasi culoare, tonuri usor diferite – maro este alegere sigura la gri si bleumarin; negru merge cu negru si cu gri)**(niciodata alb, poate doar in sala de sport, asorteaza-le cu pantofii sau cu costumul, iar daca vrei ceva indraznet mergi pe culori si carouri)
Cand optezi pentru un costum simplu gri sau bleumarin – ceea ce iti lasa mare libertate la joaca sunt combinatiile de culori pentru camasa si papion. Bineinteles, lucrurile se complica cand vorbim despre imprimeuri insa regulile de baza sunt: imprimeurile geometrice (dungi, buline, carouri) se asorteaza intre ele, dar si cu cele florale.
Daca stam sa ne gandim, pana acum ne-am intalnit cu situatiile urmatoare cand vine vorba despre a asorta un papion cu o camasa: culoare cu o alta culoare, culoare cu imprimeu, imprimeu cu o culoare, imprimeu cu imprimeu.
Exemplu: carourile merg de minune cu un papion cu buline sau cu unul cu dungi; o camasa alba cu dungi albastre o sa se asorteze cu un papion cu imprimeu in carouri gri si albastre, insa trebuie sa ai grija si la dimensiunea imprimeurilor, evita-le pe cele mari.
Imprimeurile se asorteaza tot in functie de culori – daca tot nu te-ai prins, foloseste-te deColorExplorer. Culoarea care predomina in camasa (daca este o camasa alba cu dungi albastre – albastru predomina, alb nu este culoare; daca avem o camasa verde cu dungi bleu – verde predomina si tot asa) trebuie sa se gaseasca si pe papion.
Nu este niciodata simplu, insa daca inveti aceste reguli cu timpul o sa iti formezi ochiul. Dupa ce ai invatat cum sa asortezi culorile primare cu cele secundare, nu iti mai ramane decat sa te joci si cu nuantele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu